Toverstaf

Taaltovenaar is een eenmanszaak; geen ‘wij-bak’. In koninklijk enkelvoud: ik zet zelf koffie, houd zelf boek en voer alle correspondentie hoogstpersoonlijk. Alle bescheidenheid op één stokje, kortom.

Nu ik u heb ingewijd in dit geheim, wilt u natuurlijk weten aan wie u uw boodschap toevertrouwt. Bij Taaltovenaar stelt u zich dit personage voor:

Ruben Verheul (N. Tilburg, A.D. 1970). Als kind gevallen in de toverdrank die wij ‘taal’ noemen. Leest dat het gedrukt staat; schrijft dat het een aard heeft; denkt in het Nederlands, Engels, Duits en Russisch.

Opgeleid aan de Universiteit Leiden. Niet geridderd tot Dr., wel gepokt en gemazeld in verschillende dienstbetrekkingen aan zijn Alma Mater (redacteur, beleidsmedewerker, docent). Toch maar voor zichzelf begonnen in datgene wat hem het meest dierbaar is: magie in woord en geschrift.

Behept met een vrije geest, analytisch vermogen en een ingebouwde onzin-detector. Heeft een luisterend oor voor de vragen, wensen en ideeën van zijn opdrachtgevers en een goed oog voor wat hun hooggeëerd publiek beweegt.

Daarnaast, buiten kantooruren (welke dat ook mogen zijn), een fervent liefhebber van de fiets en de verhalen die daarmee worden geschreven.

Dat is zo’n beetje wie ik ben. Ik maak graag kennis met u!